Zo maak je van je eerste campervakantie een succes!

Autodiscounts

Zo maak je van je eerste campervakantie een succes!

Maak je je klaar voor je eerste campervakantie? Hartstikke leuk! Misschien heb je al je hele leven gekampeerd, maar met een camper de weg op is toch even andere koek. Om extra te genieten van je road trip geven wij je daarom graag wat tips.

1. Vergeet de hoogte en de breedte van je camper niet

Een tunnel door of een smal bruggetje over? Met een normale auto geeft dit geen problemen. Rij je met een camper? Dan kan het zomaar zijn dat je voertuig te hoog of te breed is. Daarom is het handig om de breedte en hoogte van je camper te weten. 

Bordjes langs de weg zullen je vertellen hoe breed of hoe hoog je maximaal mag zijn om ergens te passeren. Bang dat je de maten van je voertuig vergeet? Plak een sticker met deze gegevens op je dashboard. Zo kun je altijd even vlug spieken wanneer er een tunnel nadert.

2. Ga niet met een te zware camper op weg

Ga je voor het eerst op campervakantie? Dan neem je misschien meer mee dan je nodig hebt. Hierdoor kun je je camper te zwaar beladen. Dit kost je meer brandstof en het zorgt ervoor dat je remweg veel langer is. Het is dus duurzaam en minder veilig. 

Bovendien kun je een boete krijgen voor een te zwaar beladen camper. Hou er tot slot rekening mee dat je met een rijbewijs B enkel een camper mag besturen waarvan de maximale massa de 3500 kg niet overschrijdt. Twijfel je over het gewicht van je camper? Bij veel garages ben je welkom om je voertuig te komen wegen.

3. Plak stickers op de tanks

Het zou je maar gebeuren: je giet diesel in de watertank of water in de dieseltank. Dit is allesbehalve goed voor je camper. Bovendien zit je er niet op te wachten dat er diesel uit de douche komt. Daarom is het handig om stickers te plakken op de dieseltank en watertank die de twee differentiëren. Zo kan niemand per ongeluk vloeistof in de verkeerde tank gieten.

4. Beveilig je camper

Je kunt niet van je campervakantie genieten wanneer je camper wordt gestolen. Optimale veiligheid is dan ook cruciaal. Parkeer je camper niet in een buurt die je niet vertrouwt, controleer altijd of je de deuren op slot hebt gedaan en maak gebruik van een versnellingsbakslot. 

Veel autodieven zullen er weinig moeite mee hebben om je camperdeur open te breken, maar met een versnellingsbakslot kunnen ze niet wegrijden. Is een versnellingsbakslot niet te installeren in jouw camper? Maak dan gebruik van een stuurasslot. Meer weten over het versnellingsbaksloten en stuurassloten voor campers? Bezoek busbeveiligers.nl/camper-beveiliging-bearlock/