Welke autoverzekering past bij jou?

Autodiscounts

Welke autoverzekering past bij jou?

 

Overweeg je om een nieuwe auto aan te schaffen? Een autoverzekering afsluiten is wellicht niet het leukste onderdeel binnen het aankoopproces van een auto, maar wel heel essentieel. Het kan je namelijk veel geld schelen door de juiste autoverzekering te kiezen, die past bij jouw situatie. Want weet jij bijvoorbeeld wie er opdraait voor de kosten indien iemand schade rijdt aan jouw auto of je zelf schade veroorzaakt? Lees hieronder meer en beslis zelf welke autoverzekering het beste bij jou past.

WA, WA-plus of all risk?

Binnen autoverzekeringen bestaat de keuze tussen WA, WA-plus en All Risk verzekeringen. Een WA-autoverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht en is mede bedoeld ter bescherming van slachtoffers in het verkeer. Aangezien deze verzekering voor iedereen verplicht is, zal je deze verzekering in alle gevallen moeten afsluiten. Doe je dit niet? Dan riskeer je een hoge boete.

Een uitbreiding op de standaard WA-autoverzekering, is de WA-plus verzekering. Dit houdt in dat je de reparatiekosten zelf moet betalen bij aanrijdingen door jou veroorzaakt. Houd jij graag je premie laag en vind jij het niet erg om in geval van schade meer zelf te betalen? Dan past deze WA plus, ook wel beperkt casco, genoemd, beter bij jou.

Bij een All Risk verzekering ben verzekerd voor alle schade aan je auto, ook als die schade door jouzelf is veroorzaakt. Een andere naam hiervoor is volledig casco verzekering. Hiermee voorkom je dus dat je bij een aanrijding veroorzaakt door jou een flinke rekening op de deurmat krijgt, maar betaal je maandelijks een hogere premie. Dit is een afweging die je zelf moet maken.

Extra dekkingen

Daarnaast kan je je autoverzekering uitbreiden met speciale dekkingen. Heb jij jonge kinderen en rijd jij bijvoorbeeld wel eens vriendjes van je kinderen rond voor voetbal of hockey? Dan is het goed om te overwegen of je een dekking ‘Schade Inzittenden’ wilt afsluiten. Hierbij zijn alle bijrijders verzekerd voor de werkelijke schade, ook bij eigen schuld. Verder kan je bijvoorbeeld met de dekking ‘Pechhulp Nederland’ terecht bij een hulpdienst, 7 dagen per week en 24 uur per dag. De hulpdienst brengt jou naar huis, regelt vervangend vervoer én zorgt ervoor dat je auto naar de garage wordt gebracht indien reparatie ter plekke niet mogelijk is. Dat maakt een ongemak toch iets gemakkelijker.

Tip: korting bij een collectieve verzekering

Een laatste tip om geld te besparen is om te informeren of jouw werk – of vereniging – is aangesloten bij een collectieve autoverzekering. Dit kan je al snel mooie kortingen op je premie opleveren. Informeer dus even op werk voordat je een autoverzekering afsluit. Ben jij benieuwd naar de hoogte van je premie? Dan hoef je niet lang te wachten want je kan ook online de premie voor je autoverzekering berekenen.