Wanneer moet je je autoruit laten vervangen? 

Autodiscounts

Wanneer moet je je autoruit laten vervangen? 

Heb je schade aan je autoruit, maar weet je niet precies wanneer je deze moet laten vervangen en wanneer je je autoruit moet repareren. We vertellen in dit artikel meer over de verschillende oorzaken van autoruitschade en over het laten vervangen of repareren van autoruiten.

Verschillende oorzaken van autoruitschade 

Het ontstaan van autoruitschade kan veel verschillende oorzaken hebben, welke niet altijd je eigen schuld zijn. Hieronder vindt je een opsomming van de meest voorkomende oorzaken van autoruitschade: 

  • Vandalisme: Het komt regelmatig voor dat een autoruit wordt ingeslagen of bekrast bij vandalisme.
  • Inbraak: autoruiten worden ook ingeslagen om autoradio’s of andere waardevolle voorwerpen te stelen.
  • Ongeluk: Bij een ongeluk loop je naast chassis schade vaak ook ruitschade op, als ruiten ook maar een beetje vervormd worden gaan ze kapot.  
  • Opspattend grind: tijdens het rijden kan het gebeuren dat er een steentje of grind opspringt en vervolgens de autoruit raakt. Hierdoor kan er een sterretje ontstaan. 
  • Stromschade: het weer kan tevens een rol spelen in het veroorzaken van schade. Denk hierbij aan vallende takken of andere enorme hagelstenen die op schade aan de ruiten en de rest van de auto kunnen veroorzaken. 

Laten repareren van de autoruit 

Wil je de autoruit van de auto zo snel mogelijk laten vervangen? Heb je niet de gelegenheid om de auto naar de garage te brengen? Kies dan voor een specialist die de autoruit in Roosendaal kan vervangen. Dan komt de specialist gewoon naar jou op locatie en hoef je zelf niets te doen. Ze hoeven alleen te weten wat voor type ruit het betreft en kunnen hem vervolgens vervangen. Mocht de schade kleiner zijn dan een 2 euro munt, dan kan de specialist de ruit vaak ook repareren met een speciale harsinjectie. Het nadeel is echter dat je altijd zult blijven zien dat de ruit is gemaakt. Hierdoor kun je er soms ook voor kiezen om de gehele ruit te laten vervangen. Let wel op want dan wordt het niet altijd vergoed door de verzekering. Kortom kies voor een autoruit specialist die op locatie werkt en je kunt binnen de kortste keren weer de weg op. Voor andere schade kijk op faseautobedrijven.nl