Waarop letten bij het kopen van een Fiat bedrijfswagen?

Autodiscounts

Waarop letten bij het kopen van een Fiat bedrijfswagen?

Misschien ben je de trotse eigenaar of eigenaresse van een mooi bedrijf en overweeg je om een nieuwe Fiat bedrijfswagen te kopen. Ga echter niet over één nacht ijs. Er zijn namelijk een aantal zaken die je moet weten voordat je dit type bedrijfswagen aanschaft. Zet alles duidelijk op een rijtje om te voorkomen dat je een miskoop doet. Waar moet je op letten bij het kopen van een Fiat bedrijfswagen?

1 – De motor
Let ten eerste op de motor van het bedrijfsvoertuig dat je graag wil aanschaffen. Wat is de huidige staat en kent de vermogensafgifte niet te veel dalen? Je wilt als het goed is lang gebruik maken van de Fiat bedrijfswagen. Dit kan alleen als de motor goed loopt en regelmatig wordt onderhouden. Onderzoek ook of de motor geen lekkages heeft, want dat is een slecht teken. Heb je toch ergens twijfels over? Neem dan contact op met de automonteur en verhelp het probleem zo snel mogelijk

2 – De cabineruimte
Let bij het aanschaffen van een bedrijfsvoertuig van Fiat ook op de cabineruimte. Hoeveel mensen wil je de auto gaat vervoeren? Informeer altijd naar de omvang van de cabine en let ook op de beenruimte. Net als een standaard auto dient een bedrijfswagen comfortabel te zijn, helemaal wanneer je veel lange afstanden wil gaan afleggen.

3 – Veiligheidsvoorzieningen
Minstens zo belangrijk als de motor en het comfort van een bedrijfswagen is de veiligheid. Steker nog: het is een van de meest belangrijke aspecten. Onderzoek of de wagen voorzien is van airbags en veiligheidsgordels. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Misschien overweeg je om een bestelwagen aan te schaffen. In dat geval is een goede inbouw van licht metaal of slagvast kunststof cruciaal. Bij een eventuele aanrijding blijft alles goed op zijn plaats. Dit vermindert het risico op letsel bij passagiers aanzienlijk. Vraag eventueel ook naar een crashtest certificaat van de bedrijfswagen, zodat je precies in beeld hebt hoe veilig het is.

4 – Ook deze factoren spelen een rol
Van bussen tot bestelwagens: tegenwoordig heb je de keuze uit allerlei soorten bedrijfswagens. Het merk Fiat heeft een goed imago, maar niet elke wagen levert evenveel kwaliteit. Er zijn ontzettend veel aspecten waar je op moet letten voordat je een aankoop doet. We noemden er al een paar, maar ook deze factoren spelen een rol:

·   De laadruimte

·   Het laadvermogen

·   Het trekvermogen

·   De onderhoudshistorie

·   De restwaarde

·   De netheid van het interieur

Tot slot: maak altijd een proefrit
Tenslotte raden we aan om een proefrit te maken. Dit is een goede manier om de Fiat bedrijfswagen alvast een beetje te leren kennen. Rijdt het fijn en voel je je comfortabel? Dat is een goed teken. Zet alle kennis over de wagen die je hebt opgedaan even op een rijtje. Wacht een paar dagen en hak dan de knoop door. Wie weet rijd je binnenkort wel in een Fiat bedrijfswagen!