Nieuwe schokdempers zijn geen luxe

Autodiscounts

Nieuwe schokdempers zijn geen luxe

Steeds meer mensen hebben het idee dat bepaalde onderdelen van de auto pure luxe zijn en dat deze nauwelijks een functie vervullen. Onzin natuurlijk, de auto is een gewogen en berekende machine die de beste prestaties kan behalen wanneer alle onderdelen maximaal functioneren. Helaas weten niet veel mensen dat en zij wachten dan ook te lang met het vervangen van bepaalde onderdelen die essentieel zijn, zoals de schokdempers.

Rijd je te lang door met slechte schokdempers, dan wordt de remweg van de auto ineens vele malen langer en daarnaast is het onverstandig een bocht met een goede snelheid te nemen. De kans dat de auto over de kop slaat is namelijk meer dan aanwezig. Maar wat nog veel meer kwalijk is, is dat de auto automatisch meer brandstof nodig heeft om vooruit te komen. De auto is namelijk niet meer in balans, en dat kost je geld aan onderdelen en extra brandstof.

Tip: https://www.bilsteinschokdempers.nl/

Vervang de schokdempers op tijd

De schokdempers zijn belangrijk en werken in alle auto’s hetzelfde, maar niet alle schokdempers zijn voor alle auto’s geschikt. Zorg altijd dat je de goede afmetingen en modellen hebt. Ga je de schokdempers zelf vervangen, pas dan goed op met de veren. Je zal niet de eerste zijn die na de reparatie vier tanden en een neusschotje minder heeft.

Aanbevolen: https://www.milltekuitlaten.nl/

Wil je de beste schokdempers hebben of wil je de schokdempers vervangen om de prestaties van de auto te verbeteren, binnen de car tuning bijvoorbeeld, dan raad ik je Koni verlagingsveren aan. Koni is nummer één op het gebied van deze onderdelen en heeft een zeer breed assortiment, maar wat nog veel belangrijker is, Koni schokdempers hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. En dat merk je altijd wanneer je iets meer dan gemiddeld rijdt. Zeker wanneer je zelf aan de auto sleutelt zijn goede onderdelen belangrijk, je wilt niet constant dezelfde onderdelen moeten vervangen immers!