Kekke scooter? Graag zo houden, natuurlijk!

Autodiscounts

Kekke scooter? Graag zo houden, natuurlijk!

Zodra je een blitse gemotoriseerde tweewieler hebt aangeschaft, heb je er een grote verantwoordelijkheid naartoe. Alleen jij zorgt ervoor dat je nieuwe favoriete voertuig in topconditie blijft verkeren!

 

Wie? Jij? Jazeker! Natuurlijk kun je de zorg en de reparatie van je scooter aan een monteur overlaten. Maar dat kost weer klauwen vol geld. Dat kun je beter besteden aan alle componenten die je nodig hebt om het beestje weer gebruiksklaar mee te maken.

 

Bovendien heb je soms de tijd niet om voor onbepaalde tijd je scooter naar een garage te brengen. Wil je snel weer de weg op? Dan zul je aan je voertuig moeten sleutelen. Hoe vaker je dat doet, hoe beter je je scooter zult leren kennen. En hoe sneller ie weer gebruiksklaar is! Maar daarvoor heb je dus wel een aantal dingen nodig.

Scooter onderdelen

Vanzelfsprekend, nietwaar? Natuurlijk kun je bepaalde componenten die niet zoveel geld kosten en die je vaak genoeg nodig hebt om je scooter optimaal te laten presteren alvast in huis halen. Andere scooter onderdelen schaf je pas aan zodra ze nodig zijn. Soms moet je bijvoorbeeld plotseling een krukas of een remkabel vervangen. Maar dat is geen probleem zodra je eenmaal weet wat een onderdeel doet, waar het precies zit en hoe je het moet vervangen. Heb je weleens gehoord van het gezegde ‘al doende leert men’? Nou, dat klopt als een bus! Ga daarom ook niet bij de pakken neerzitten zodra je scooter mankementen vertoont. Herken en repareer die zelf!

Accessoires

Je persoonlijke veiligheid staat altijd voorop wanneer je aan het verkeer deelneemt. Of je nou met de auto bent, op een scooter rijdt of van het trottoir gebruik maakt. Maar wel lopend dan, hè? Fietsen op de stoep is niet toegestaan!

 

Hoe het ook zij, een helm en beschermende kleding haal je uiteraard snel in huis zodra je voor een scooter kiest. Maar hoe zit het met de veiligheid van je voertuig zelf? Je zult namelijk een stevig scooterslot aan moeten schaffen om je tweewieler te beveiligen tegen diefstal. En wanneer dat slot niet aan een bepaalde keuring voldoet, zal de verzekering niks uitbetalen zodra je scooter toch wordt gestolen. Weet dus waar je aan begint! Sla eventueel de polis erop na om te zien wat je precies nodig hebt.