Is autobestickering de investering waard?

Autodiscounts

Is autobestickering de investering waard?

Autobestickering is één van de meest toegepaste vormen van reclame. Kijk maar eens om je heen als je buiten bent. Je ziet overal bestelbussen en personenwagens met autobestickering. Maar is bestickering voor auto’s een goede investering? En wat zijn eigenlijk de voordelen ervan? In dit blog vertellen we je er alles over.

Voordelen van autobestickering

 • Je bedrijf is zeven dagen per week dag en nacht zichtbaar.
 • Autobestickering is relatief goedkoop in vergelijking met andere vormen van reclame.
 • Een bestickerde auto zorgt voor herkenbaarheid als je bij klanten op bezoek gaat.
 • Doordat je met je auto vaak grote afstanden aflegt is het bereik van je reclameboodschap behoorlijk groot.

Kortom, de voordelen van autobestickering zijn divers en de investering absoluut waard. Maar het is wel zo dat er een aantal belangrijke zaken zijn die je mee moet nemen bij het maken van je reclameboodschap. Dit zijn ze:

 • Communiceer niet alleen je bedrijfsnaam, maar ook de toegevoegde waarde van je producten of diensten. Ben je bijvoorbeeld de goedkoopste in de markt? Communiceer dat dan in je reclameboodschap.
 • Laat alle overbodige informatie achterwege. Denk aan sociale mediakanalen, je KvK-nummer en je openingstijden (tenzij je openingstijden een Unique Selling Point (USP) zijn).
 • Zorg dat je boodschap van een afstandje ook nog leesbaar is.
 • Gebruik alleen visuele elementen die iets toevoegen aan je boodschap. Denk aan een pijl die naar een website wijst. Of aan een bliksemschicht als je een elektrotechnisch bedrijf hebt.

Vormen van autobestickering

Autobestickering is een diverse vormen leverbaar. Je hebt keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Automagneten: dit is de goedkoopste vorm van autobestickering. Eigenlijk is het geen bestickering, maar een magneet die op je auto plakt. Het voordeel van automagneten is dat je steeds van boodschap kunt wisselen en wanneer je in je vrije tijd geen reclame wilt maken voor je bedrijf je de magneet eenvoudig kunt verwijderen.
 • Gedeeltelijk autobestickering: bij een gedeeltelijke autobestickering worden bepaalde stukken van de auto met folie beplakt. Dit is de meest toegepaste vorm van autobestickering, omdat het vaak volstaat om de boodschap te communiceren en de boodschap tegelijkertijd rustig te houden.
 • Complete autobestickering (carwrapping): wanneer je de auto compleet laat bestickeren spreken we ook wel over ‘carwrapping’. Hierbij wordt de gehele auto met folie ingepakt. Het bestickeren van de complete auto is arbeidsintensief en daardoor kostbaar. Vraag jezelf daarom goed af of deze vorm van autobestickering echt iets toevoegt ten opzichte van gedeeltelijke bestickering.

Laat een signbedrijf de bestickering doen

Op internet vind je diverse webshops waar je folie kunt kopen zodat je de autobestickering zelfstandig kunt uitvoeren. We raden echter af om zelf je auto te bestickeren, tenzij je echt weet hoe je dit goed moet doen. 

Wanneer je de folie namelijk verkeerd aanbrengt kunnen er luchtbelletjes onder de folie ontstaan of kan de folie kan zelfs loslaten. Ons advies is daarom om een signbedrijf de autobestickering te laten verzorgen. Indien gewenst kunnen ze ook het ontwerp voor je maken.