Hörmann garagedeuren: dit zijn de mogelijkheden

Autodiscounts

Hörmann garagedeuren: dit zijn de mogelijkheden

Ben je toe aan een nieuwe garagedeur? Dan is het zeker interessant om je ook te oriënteren op Hörmann garagedeuren. Dit merk heeft namelijk een scala aan verschillende soorten garagedeuren te koop waardoor er altijd wel een passende deur is voor jouw situatie. Bovendien zijn de garagedeuren van Hörmann van hoge kwaliteit waardoor ze jarenlang meegaan.

Sectionale garagedeuren

sectionale garagedeuren zijn verreweg de meest populaire garagedeuren van dit moment. Dit type deur is opgebouwd uit horizontale panelen die tijdens het openen onder het plafond worden gehangen. Het voordeel hiervan is dat de deurpanelen tijdens het openen niet naar buiten toe openklappen. Daardoor hoef je geen ruimte op de oprit over te laten. 

Naast de standaard sectionale garagedeuren is er ook een zijdelingse variant. Hierbij worden de deurpanelen horizontaal geopend. Het grote voordeel van deze techniek is dat je de garagedeur slechts een klein stukje hoeft te openen om naar binnen en naar buiten te kunnen gaan. Ideaal als je er vaak met de fiets op uit trekt

Hörmann kanteldeuren

De Hörmann kanteldeuren zijn een echte klassieker onder de garagedeuren. Dit is de deur waar het allemaal mee begon en die jarenlang op vrijwel iedere nieuwbouwwoning werd toegepast. Een kanteldeur bestaat uit een groot deurblad dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt. 

De meest eenvoudige kanteldeuren zijn ongeïsoleerd en ideaal als je garage als parkeerplaats of  fietsenstalling gebruikt. Maar om tocht en kou buiten de deur te houden zijn er ook geïsoleerde kanteldeuren leverbaar. Het is dus net wat je wensen zijn welke deur het beste bij je past.

Hörmann roldeuren (Rollmatic)

Een roldeur lijkt qua openingstechniek op een sectionale garagedeur. Alleen zijn bij roldeuren de deurpanelen een stuk smaller, omdat ze namelijk boven de opening van de garage in een opbergsysteem worden opgerold.

Het grote voordeel hiervan is dat de gehele ruimte in de garage vrij blijft om bijvoorbeeld spullen op te slaan. Dit is dan ook de reden waarom roldeuren altijd worden toegepast in opslagboxen. 

Voorheen werden roldeuren altijd in ongeïsoleerde uitvoering toegepast, maar tegenwoordig zijn er ook goed geïsoleerde roldeuren die als volwaardige garagedeur kunnen dienen indien isolatie belangrijk voor je is.

Hörmann openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurdelen die los van elkaar geopend en gesloten kunnen worden. Openslaande garagedeuren zijn met name een goede keuze als je de garage als opslag wilt gebruiken, of wanneer je de garage als werkruimte gebruikt. 

Doordat je slechts één deurhelft hoeft te openen kun je de garage snel in en uit gaan. Je creëert met een openslaande garagedeur als het ware een tweede voordeur.

Tips voor het oriëntatieproces

  • Let niet alleen op de prijs, maar ook op de garantietermijn en services, zoals montage.
  • Kijk in eerste instantie niet naar de garagedeur die je mooi vindt, maar met name naar de functionele kant. Dus als je er dagelijks met de fiets op uit trekt is een garagedeur waarmee je snel de garage binnen kunt komen veel praktischer dan een garagedeur die in zijn geheel geopend moet worden om de garage te kunnen betreden.
  • Denk na over de bediening: handmatig of elektrisch. En kijk ook verder vooruit. Als je nu al op leeftijd bent, dan vind je het nu misschien nog geen probleem om de garage handmatig te openen, mar over een aantal jaar wellicht wel.
  • Kijk naar de verschillende veiligheidsaspecten van de deur. Zitten er bijvoorbeeld goede sloten op die inbraakvertragend zijn?

Succes!