Hier moet je aan denken voordat je gaat leasen

Autodiscounts

Hier moet je aan denken voordat je gaat leasen

Het afsluiten van een leasecontract voor de eerste keer is altijd spannend. Hier gaat waarschijnlijk wel een hoop tijd aan vooraf. Natuurlijk moet je eerst nog goed nadenken over of je het echt wilt, of je het budget ervoor hebt, wat voor auto je precies zoekt, of je kijkt naar een nieuwe auto of juist een tweedehands occasion, enzovoort. Wat zijn nou eigenlijk dingen waar je aan moet denken voordat je dat leasecontract afsluit? Hoe weet je zeker dat je een keuze maakt waar je later ook nog gelukkig mee bent? De volgende punten zijn goed om over na te denken voordat je het contract afsluit.

 

Voor hoe lang ga je leasen?

Leasecontracten komen in allerlei soorten. Veel standaard contracten zijn twee jaar, maar ze zijn er ook veel langer en zelfs veel korter. Van vijf jaar tot een maand. Natuurlijk hangt het heel erg af van het bedrijf waar jij gaat leasen. Niet elk bedrijf biedt zulke korte of juist zulke lange leasecontracten aan. Beslis daarom wat je wil en kijk vervolgens waar je dit kunt vinden. Bedenk wel dat hoe korter het contract duurt, hoe duurder je uiteindelijk uit bent. Een contract van bijvoorbeeld vijf jaar is vaak erg voordelig, maar een nadeel is dan weer dat je er zo lang aan vast zit en dat er weer kosten bij komen op het moment dat je hem wel eerder opzegt. Iets om goed over na te denken dus!

 

Naar wat voor auto ben je op zoek?

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om auto’s. De een houdt van een simpel en klein model, de ander vindt grotere auto’s juist mooi en weer een ander houdt juist het meest van sportieve auto’s. Het gaat dus echt om je persoonlijke voorkeur. Neem eens een kijkje bij verschillende leasebedrijven en kijk rond bij het aanbod wat zij bieden. Vaak is er veel keus uit zowel nieuwe auto’s als wanneer je een gebruikte occasion leasen wil. Ga je voor een model waar je bekend mee bent of juist iets heel nieuws, een elektrische auto bijvoorbeeld? Maak een weloverwogen keuze. Kijk bijvoorbeeld eens rond op Privateleaseused.nl.

 

Je zit er een tijd aan vast

Zoals eerder al genoemd, een leasecontract is eentje waar je niet zomaar onderuit kan komen voordat het contract afloopt. Je zit er lang aan vast en ook al kies je voor een contract van een of twee jaar, dat zijn toch een aantal jaren waar je maandelijks moet betalen voor de leaseauto. Zit je in een situatie waar alles plots zou kunnen veranderen? Kan het zo zijn dat je over een paar maanden ineens heel iets anders doet met werk of dat je ineens ver moet reizen voor een langere periode? Dat kan allemaal invloed hebben op of je wel of niet de auto wil leasen. Bedenk dit dus goed voordat je je leaseauto neemt, want als je plots minder maandelijks budget hebt zit je er toch nog aan vast.