Garagedeuren met bijpassende doorloopdeur

Autodiscounts

Garagedeuren met bijpassende doorloopdeur

 

Voor veel woningeigenaren is een garage een fijne bijkomstigheid. De garage biedt ruimte om bijvoorbeeld spullen op te slaan of om de auto en de fietsen te parkeren. Om de garage snel in en uit te kunnen gaan kiezen veel mensen voor een bijpassende doorloopdeur die in het deurblad verwerkt zit of direct naast het deurblad wordt geplaatst.

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur of wil je de huidige deur vervangen voor een exemplaar met een doorloopdeur? Lees dan zeker even verder. We vertellen je namelijk welke soorten garagedeuren er zijn waarbij je een bijpassende doorloopdeur kunt bestellen.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn van oudsher de meest toegepaste garagedeuren. Ze werden standaard vanuit nieuwbouwprojecten toegepast op garages. Onder andere vanwege hun eenvoud, maar ook vanwege de relatief lage aanschafprijs.

Kanteldeuren zijn opgebouwd uit een deurblad dat tijdens het openen naar buiten toe kantelt. Daar heeft de deur dan ook zijn naam aan te danken. Bij kanteldeuren kan een doorloopdeur in het deurblad worden gemaakt. Het voordeel hiervan is dat je geen aparte deur hoef laten te plaatsen waardoor een kanteldeur kostentechnisch een interessante keuze is.

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn enorm populair geworden en worden steeds vaker gekozen als oude kanteldeuren vervangen moeten worden. Een sectionale garagedeur is opgebouwd uit smalle deurpanelen die horizontaal geplaatst worden. De panelen zijn goed geïsoleerd en sectionale garagedeuren zijn standaard elektrisch bedienbaar.

Bij sectionaaldeuren wordt de doorloopdeur naast de garagedeur geplaatst. Je creëert dus een aparte toegang tot de garage waardoor je snel met de fiets naar buiten kunt gaan. Het zorgt voor een mooie aanblik, maar je garage moet wel breed genoeg zijn. Voor smalle garages is een sectionaaldeur met aparte doorloopdeur vaak niet mogelijk.

Alternatieven garagedeuren

Naast kanteldeuren en de sectionale garagedeuren kun je ook kiezen voor andere soorten deuren die ongeveer hetzelfde voorstel van een doorloopdeur bieden. De belangrijkste deuren daarbij zijn de openslaande garagedeuren. Bij dit type deur is het deurblad opgebouwd uit twee openslaande deuren die onafhankelijk van elkaar bediend kunnen worden. Hierdoor creëer je als het ware een doorloopdeur.

Het nadeel van openslaande garagedeuren is dat ze niet elektrisch bedienbaar zijn. Dus als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken is dit niet de beste keuze.

Een ander alternatief zijn zijdelingse sectionaaldeuren. Hoewel dit type deur geen doorloopdeur heeft, biedt het wel hetzelfde comfort van een garagedeur met een doorloopdeur. Een zijdelingse sectionale garagedeuren gaat namelijk horizontaal open waardoor je de garagedeur maar een klein stukje hoeft te openen om de garage te kunnen betreden.

Wil je meer weten over alle soorten garagedeuren? Bekijk dan dit overzicht van garagedeuren.

Garagedeuren en voordeuren

Om het geheel compleet te maken kun je ervoor kiezen om naast je garagedeur met doorloopdeur de voordeur van je woning in dezelfde stijl uit te voeren. Lang niet alle merken garagedeuren bieden bijpassende voordeuren aan. Een merk dat dit wel doet is Hörmann. Bekijk hier de aluminium voordeuren van Hörmann.