Een motorrijschool kiezen? Zo wordt het makkelijk

Autodiscounts

Een motorrijschool kiezen? Zo wordt het makkelijk

 

Als je wilt starten met motorrijlessen dan is het eerste dat je nodig hebt natuurlijk een motorrijschool. Maar welke rijschool kun je dan het beste kiezen? Dat kan best lastig zijn, helemaal omdat je daar als startende motorrijder nog geen ervaring mee hebt. 

Je kunt natuurlijk kiezen om vrienden of vriendinnen om tips te vragen. Maar wat je ook kunt doen is de tips in dit artikel even checken. Je maakt het jezelf er een stuk makkelijker mee.

Check het slagingspercentage

Natuurlijk is een slagingspercentage maar een getal. Maar een hoog slagingspercentage is een goede graadmeter om in te schatten of een rijschool goed lesgeeft en je pas laat afrijden op het moment dat je er daadwerkelijk klaar voor bent.

Alleen of samen lessen?

Sommige rijscholen bieden aan om motorrijlessen in groepsverband te volgen. Met hoe meer leerlingen je lest, des te lager de lesprijs. Maar aan ieder voordeel kleeft ook een nadeel. En dat is dat lessen in groepsverband vaak betekent dat je minder persoonlijke aandacht krijgt. Daardoor heb je wellicht meer lessen nodig om klaar te zijn voor het motorrijexamen.

Beschikbaarheid van instructeurs

Er zijn meer autorijscholen dan motorrijscholen, waardoor de beschikbaarheid van lesinstructeurs lastig kan zijn. Doe dus altijd even navraag naar de beschikbaarheid van instructeurs. Als je geen haast hebt met het behalen van je motorrijbewijs kun je ervoor kiezen om jezelf op de wachtlijst te laten plaatsen.

Zijn de lessen inclusief motorkleding?

Motorrijlessen zijn al duur genoeg, dus als je naast de motorrijlessen ook nog eens motorkleding moet aanschaffen dan kan het prijskaartje wel erg hoog uitvallen. Kies daarom voor een rijschool die je de mogelijkheid biedt om motorkleding te lenen. 

En nog een tip: kijk even of de school een partnerschap heeft met een bedrijf dat motorrijkleding verkoopt. Vaak krijg je dan een leuke korting als je jouw motorkleding bij dat bedrijf aanschaft. Het scheelt toch weer wat geld nadat je je motorrijbewijs hebt behaald en de kleding moet aanschaffen.

Krijg je een vaste instructeur of niet?

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een motorrijschool is of de school wel of niet met vaste instructeurs werkt. Een vaste instructeur is wat ons betreft een must. Die weet immers precies wat jouw aandachtspunten zijn en leren al snel hoe ze jou het beste les kunnen geven. Als je steeds weer een andere instructeur krijgt mis je deze voordelen. Wat ons betreft is dat zonde.

Kies voor een motorrijschool in de buurt

Tot slot misschien een dooddoener, maar het helpt als je een motorrijschool in de buurt kiest. Dus als je in Amsterdam woont les dan bij een motorschool in de regio Amsterdam. Het grote voordeel van lessen bij een lokale motorrijschool is dat je bespaart op de reiskosten als je gaat lessen. Voor motorrijlessen moet je immers zelf op de motor stappen waardoor je niet wordt opgehaald.