Een auto importeren uit Duitsland of België: de voordelen

Autodiscounts

Een auto importeren uit Duitsland of België: de voordelen

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het importeren van een auto uit het buitenland. België en Duitsland zijn daar de meest voor de hand liggende keuzes voor. De afstand is relatief klein en je bent niet afhankelijk van bijvoorbeeld een boot om de auto naar Nederland te halen. Er zijn echter nog meer voordelen die we voor je op een rijtje zullen zetten.

Voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland 

  • Het aanbod van tweedehands auto’s in Duitsland is groter dan in Nederland. 
  • Er zijn meer jonge occasions verkrijgbaar.
  • De BTW is 2% lager waardoor de auto goedkoper is in de aanschaf en qua BPM.
  • De auto’s zijn vaak voorzien van diverse luxe opties.
  • De meeste auto’s zijn onderhouden door de dealer.

Voordelen van het importeren van een auto uit België

  • Het aanbod van tweedehands auto’s van Franse merken is zeer ruim.
  • De auto’s zijn vaak voorzien van diverse luxe opties.
  • De verkopers spreken vaak Vlaams, wat de communicatie ten goede kan komen. 

Aandachtspunten voor het importeren van een auto uit Duitsland of België 

Uiteraard gelden bij het importeren van een auto dezelfde aandachtspunten als bij het aanschaffen van een Nederlandse tweedehands auto. Je moet letten op de kilometerstand, het uitgevoerde onderhoud en nagaan of de auto in het verleden betrokken is geweest bij een ongeluk. Ook moet je een proefrit maken en vragen naar de garantie die de verkoper je kan bieden. 

Bij het importeren van een auto uit een van onze buurlanden komen wel een aantal regels om de hoek kijken. Zo is het verboden om een auto in het buitenland aan te schaffen en deze zelf naar Nederland te rijden met een buitenlands kenteken. Dit zul je dus vooraf moeten regelen of je moet de auto op laten halen door een gespecialiseerd bedrijf.

Daarnaast zal je ook de auto bij de RDW moeten laten keuren, BPM berekenen en betalen en uiteraard moet je Nederlandse kentekenplaten regelen. Hieraan zijn kosten verbonden en dus is het verstandig om hier rekening mee te houden voordat je een auto aanschaft. Zo voorkom je vervelende verrassingen achteraf.

Conclusie

Een auto importeren uit Duitsland of België kan een goede keuze zijn. Door ook naar onze buurlanden te kijken is de markt voor tweedehands auto’s veel groter dan wanneer je alleen naar Nederlandse opties kijkt. Wel is het zaak om vooraf goed uit te zoeken met welke kosten je te maken krijgt bij het importeren van een auto.