Een auto importeren, hoe werkt dat?

Autodiscounts

Een auto importeren, hoe werkt dat?

Veel mensen willen een auto of motor importeren uit het buitenland omdat de prijzen daar lager liggen dan in Nederland. In Duitsland rijden bijvoorbeeld veel leaseauto’s rond, nadat de leaseperiode is afgelopen worden deze auto te koop gezet. Een tweedehands auto in de categorie €5000-€ 10.000 is vaak al meer dan € 1000 goedkoper in het buitenland, waaronder ook Duitsland en België. We leggen je graag uit hoe het importeren van een auto uit het in zijn werk gaat.

Eerst een geschikte auto vinden

Voordat je aan de slag kan met het importeren van een auto moet je natuurlijk je droomauto in het buitenland eerst vinden. Dit kan je doen door de marktplaats websites in het buitenland af te speuren. Duitsland en België hebben hier bijvoorbeeld eigen websites voor. Je kan eenvoudig op prijs vergelijken en de gewenste auto’s selecteren. Je kan vervolgens zelf een afspraak maken om de auto te kopen of dit laten doen door het bedrijf waar je het importeren aan uitbesteed.

Welke kosten moet je rekening houden?

Wat kost een auto importeren eigenlijk? Het importeren van een auto brengt uiteraard kosten met zich mee. Maar toch is dat weinig als je het vergelijkt met de besparing die het importeren je kan opleveren. Als je een auto uit het buitenland importeert, is deze vaak minimaal € 1000 goedkoper, en zoveel kost het importeren niet. Er zijn verschillende pakketten, je kan het hele traject uitbesteden of alleen het papierwerk laten regelen door het bedrijf waar je het importeren van het voertuig aan overlaat. Soms krijg je ook garantie op een import auto.

Waarom hulp bij het importeren?

Als je goed onderzoek doet is het ook mogelijk om zelf de auto te importeren. Daarvoor moet je echter wel naar het buitenland afreizen, onderzoek doen naar de prijzen en het papierwerk regelen. Bovendien moet de auto dermate goedkoper zijn in het buitenland zodat je de kosten er weer uithaalt. Houd ook rekening met eventuele belastingen die afgedragen moeten worden bij het importeren van een voertuig en het op Nederlands kenteken zetten. Veel mensen kiezen er daarom voor om hulp inschakelen bij het importeren, dit kan bijvoorbeeld via een bedrijf zoals Easyimport.