Dit kun je doen om de kans op een inbraak te verkleinen

Autodiscounts

Dit kun je doen om de kans op een inbraak te verkleinen

Zo aan het eind van het jaar zijn de dagen weer een stuk korter. Daardoor hebben we inbrekers tijd om ongezien je woning binnen te komen. Je kunt gelukkig een aantal dingen doen om de kans op een inbraak te verkleinen. Helemaal voorkomen is immers nooit te garanderen, maar je kunt wel je best doen om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Oké, laten we beginnen met de eerste tip.

Installeer sensorverlichting

De eerste tip is om sensorverlichting te installeren. Inbrekers willen immers niet in het licht staan, laat staan als het licht ineens aangaat. Ons advies is om meerdere sensorlampen te installeren. Bijvoorbeeld bij de poort van je tuin en bij je achterdeur. Op die manier heb je twee keer het afschrikwekkende effect van sensorverlichting.

Installeer kwalitatief hoogstaand hang- en sluitwerk

Het tweede belangrijke punt is dat je hoogwaardig hang- en sluitwerk installeert. Kies voor sloten die het SKG-keurmerk dragen, het liefst voor sloten met 3 sterren. Zoals we in de inleiding van de blog had ik al aangaven kun je inbraak niet uitsluiten, maar door kwalitatief hoogstaande sloten te installeren maak je het inbrekers lastiger om bij je binnen te komen.

Bovendien kiest een inbreker over het algemeen sneller voor een woning met eenvoudige open te breken sloten. Goede sloten kunnen dus zelfs soms het begin van een inbraakpoging voorkomen.

Vergeet de garagedeur niet

Een belangrijk punt met betrekking tot de sloten vormt de garagedeur. Garagedeuren hebben vanuit de fabriek namelijk niet altijd goede sloten. Daarom is het belangrijk om te controleren of jouw garage met kwalitatief goede sloten is uitgerust. 

Als dat niet het geval is vraag dan aan een garagedeur specialist om de sloten te vervangen. Het is overigens ook mogelijk om extra sloten op de garagedeur te laten monteren. Dat is handig als je bijvoorbeeld een ouderwetse kanteldeur als garagedeur hebt. Dit type deur werd vroeg vaak toegepast bij nieuwbouwwoningen met garage.

Snoei de beplanting

Naast sensorverlichting hebben inbrekers ook een hekel aan inbreken terwijl ze in het zicht staan. Daarom is het aan te raden om in ieder geval de beplanting rondom de toegangspunten van je woning goed bij te houden en regelmatig te snoeien als dat nodig is. Een hoge struik of een heg biedt immers beschutting.

Laat de brievenbus legen als je op vakantie gaat

Zeker in de wintermaanden komt er relatief veel post binnen. Als je op vakantie gaat is het dus van belang om de brievenbus te laten legen. Doe je dat niet dan zal je brievenbus mogelijk snel overvol raken, dat is een signaal voor inbrekers dat er langere tijd iemand niet thuis is.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen

Afrondend willen we nog de tip meegeven om het van buiten af zo min mogelijk aantrekkelijk te maken om een inbraakpoging bij te wagen. En om het minder aantrekkelijk te maken bij je in te breken is het onder anderen van belang om waardevolle spullen op te ruimen. Dus uit het zicht te houden.