De waarheid omtrent zakelijk leasen

Autodiscounts

De waarheid omtrent zakelijk leasen

Zakelijk leasen is net als elektrisch leasen bij iedereen bekend. Echter bestaan er nog vele fabels rondom zakelijk leasen. Doordat het elk jaar populairder wordt, komen er ook meer roddels de wereld in. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat feiten en wat fabels zijn omtrent het zakelijk leasen van een auto, zet dit blog ze even op een rijtje. 

Zakelijk leasen is duurder dan private leasen

De eerste fabel is ook meteen een van de grootste fabels. Welke vorm van leasen duurder is hangt namelijk af van verschillende factoren. Zakelijk leasen wordt namelijk goedkoper doordat je het als een uitgave voor je bedrijf kan afschrijven. Voor private lease kan je dit ook doen, maar is dit een stuk minder voordelig. Het gaat hier namelijk maar om 0,19 cent per kilometer.

Je leaseauto wordt meegenomen in de te verstrekken hypotheek

Dat het hebben van een leaseauto invloed heeft op je hypotheek is helaas deels waar. Hypotheken lijken tegenwoordig niet meer gelijk te staan aan de prijzen van huizen en het hebben van een lease auto helpt hier helaas ook niet bij. Het hypotheekbedrag kan hier namelijk lager door uitvallen. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat je een BKR-registratie krijgt. Echter zorgt zakelijk leasen ervoor dat je geen BKR-registratie krijgt omdat de auto op naam van het bedrijf staat. Zakelijk leasen heeft daardoor geen invloed op je hypotheek.

Zakelijk leasen als ZZP’er of beginnende ondernemer is niet mogelijk

Dat zakelijk leasen niet mogelijk zou moeten zijn als ZZP’er of beginnende ondernemer is een fabel. Dit is namelijk wel mogelijk. Er wordt hierbij namelijk gekeken naar je aangifte van je inkomstenbelasting en naar de balans van je bedrijf van het laatste boekjaar. Op deze manier heb je zelfs als ZZP’er of beginnende ondernemer de mogelijkheid om zakelijk te leasen.

Zakelijk leasen kent een hoop fabels en feiten, wat ervoor zorgt dat de waarheid soms een beetje onduidelijk wordt. Het is daarom slim om je goed in te lezen als je zakelijk wil leasen. Kom je erachter dat zakelijk leasen toch niet helemaal de oplossing is voor jou? Dan is een occasion leasen ook altijd nog een oplossing voor jou.