De link naar auto’s in het buitenland

Autodiscounts

De link naar auto’s in het buitenland

Steeds meer mensen zien het wel zitten om een auto uit het buitenland te importeren. Een auto over de grens kopen lijkt misschien moeilijk, maar het tegendeel is waar. Er zijn bovendien bedrijven actief die hierbij kunnen helpen. Die kunnen ervoor zorgen dat het papierwerk wordt geregeld of de auto letterlijk hierheen halen. Het maakt niet uit waar je hulp bij nodig hebt. Een bedrijf op het gebied van auto’s importeren kan je hier ongetwijfeld bij helpen. We vertellen graag waar je op moet letten en rekening mee moet houden als je een buitenlandse auto importeren.

Waarom een buitenlandse auto kopen?

De meeste mensen kiezen voor een buitenlandse auto kopen omdat de prijzen daar lager liggen dan in Nederland. Daarvoor hoef je niet ver te reizen. Want ook in onze buurlanden Duitsland en België liggen de prijzen van voertuigen vaak een stuk lager. Dat komt omdat er veel meer mensen in deze landen wonen en deze landen ook dichter bij de plaats van productie zetten. Bovendien heeft het met belastingen te maken. Het kan daarom zeker lonen om een auto te importeren uit het buitenland, zelfs als je de kosten voor het importeren meerekent.

Hoe werkt het importeren?

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen om een auto te importeren. Maar allereerst moet je natuurlijk een geschikt voertuig vinden. Dit kan je doen door te kijken op de marktplaatsen van onze buurlanden. Duitsland heeft hier speciale website voor en onze zuiderburen ook. Als je eenmaal een mooie auto voor de juiste prijs het gevonden moet je wel afreizen naar het land en de deal daadwerkelijk beklinken. Vervolgens moet je auto op transport zetten en naar Nederland halen, hier moet de auto eerst gekeurd worden voordat deze de weg op kan.

Auto of motor laten importeren

Wil je graag een auto of motor voertuigen uit het buitenland importeren? Wacht dan niet langer en schakel hulp in. Je kan terecht bij Autolink, hier kan je de auto uitzoeken. Als je eenmaal een geschikt voertuig het gevonden helpt dit bedrijf je met het importeren, zodat je zelf niet om hoeft te kijken naar al het papierwerk dat erbij komt kijken. Uiteraard is deze service wel betaald maar door de lagere prijzen van auto’s in het buitenland geniet dit eenvoudig weer terug.