BPM betalen bij een auto importeren

Autodiscounts

BPM betalen bij een auto importeren

Als je een auto uit het buitenland wilt importeren dan moet je eerst onderzoeken wat de totale kosten hiervan worden. Daarvoor moet je de BPM van een auto berekenen. De kosten van de auto zelf, maar ook de kosten die het importeren met zich meebrengt. Hieronder vallen ook de belastingen die afgedragen moeten worden. Dit wordt ook wel de BPM genoemd. De afkorting staat voor Belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Dit is de belasting die je moet betalen om een voertuig in Nederland te registreren, elke nieuwe auto die in Nederland geregistreerd wordt moet deze belasting afdragen.

Wat is BPM?

Zoals we hierboven al kort hebben beschreven, betaal je BPM als je een auto registreert op Nederlands kenteken. Een auto op buitenlands kenteken moet in Nederland opnieuw geregistreerd worden. Vandaar dat er opnieuw belasting afgedragen moet worden. BPM werd in de jaren 60 ingevoerd en levert de Nederlandse staatskas veel geld op. De belasting geldt trouwens ook voor het invoeren van motoren en bestelauto’s uit het buitenland.

Kosten bij het importeren van een auto

Je hebt misschien wel eens gelezen dat het importeren van een auto voordelig kan zijn. Omdat de prijzen van voertuigen in het buitenland gemiddeld gezien een stuk lager liggen. Zelfs in onze buurlanden België en Duitsland liggen de prijzen van auto’s een stuk lager dan hier in Nederland, en deze landen zijn uiteraard niet ver van ons vandaan. Het kan zeker rendabel zijn om een auto uit het buitenland te importeren. Alleen gaat het daarbij meestal wel over auto’s van meer dan een paar € 1000, anders is het verschil in prijs niet de moeite waard. Je moet namelijk ook de kosten voor het importeren, het transport en de belastingen meerekenen. Als het allemaal bij elkaar opgeteld nog steeds goedkoper is dan het kopen van een zelfde voertuig in Nederland, is het interessant om de auto te importeren.

Online de BPM berekenen

Wil je van tevoren weten waar je aan toe bent? Kies er dan voor om online de BPM te berekenen. Dan weet je alvast hoeveel belasting je moet betalen als je ervoor kiest om een bepaald voertuig in Nederland te importeren en op Nederlands kenteken te krijgen.