Aantal gipsvluchten wintersport gestegen

Autodiscounts

Aantal gipsvluchten wintersport gestegen

Als het kwik in de thermometers daalt en de eerste sneeuwvlokken zich aandienen dan begint het bij de helft van Nederland al weer enorm te kriebelen. En net zoals ieder jaar hadden wij ons na de vorige wintersport vakantie voorgenomen om dit jaar toch echt wat beter getraind de berg op te gaan.

Afgelopen jaar meldde de ANWB meer gipsvluchten dan ooit vanuit de wintersportgebieden, terwijl het aantal Nederlanders dat op wintersport is gegaan afgelopen jaar juist was afgenomen. Volgens de ANWB duidde dat erop dat de mensen steeds ongetrainder en minder voorbereid de besneeuwde hellingen opzoeken. En het is echt niet leuk om halverwege de vakantie met lede ogen te moeten toezien dat de rest nog wel lekker kan spelen in de sneeuw en jij met je been in het gips in je hotel zit.

Gipsvluchten naar Nederland in 1977

Gipsvluchten waren er ook al in 1977, zoals u ziet op de polygoon beelden van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De eerste gipsvlucht in 2014 is op 27 december geland op Luchthaven Rotterdam. Vorig jaar landde de eerste gipsvlucht van het winterseizoen op 28 december.

Private ambulance dienst

Ziek of een ongeluk? En is het niet mogelijk om te reizen? Dan wordt u als slachtoffer gerepatrieerd vanuit het buitenland. De meest bekende repatriëringen zijn gipsvluchten tijdens wintersportvakanties. Gipsvluchten zijn over het algemeen de verantwoordelijkheid van alarmcentrales. Zij werken nauw samen met een luchtvaartmaatschappij. Maar het wordt pas echt vervelend als u of uw naaste familielid niet naar huis kan, omdat er geen goede afspraken zijn met uw zorgverzekering of omdat alarmcentrales niet adequaat reageren. Wat doet u dan? In dat geval kunt u een ambulancevervoer regelen bij private ambulance dienst zoals AMBUTRANS B.V.