Aan je auto sleutelen in je garage? Zo kies je de juiste garagedeur

Autodiscounts

Aan je auto sleutelen in je garage? Zo kies je de juiste garagedeur

Ben je een fanatieke autoliefhebber en hou je ervan om urenlang in je garage aan je auto te sleutelen? Dan is het kiezen van de juiste garagedeur van groot belang. Je staat hier misschien niet bij stil, maar als je in de garage aan je auto aan het sleutelen bent, dan wil je dat natuurlijk wel onder zo prettig mogelijk omstandigheden doen. En precies daarin speelt de garagedeur een belangrijke rol.

De garagedeur heeft op zichzelf natuurlijk niks met je auto te maken, maar kan wel tocht en kou tegenhouden. Twee zaken waar je tijdens het sleutelen liever geen last van wilt hebben. Zeker niet als je urenlang in de garage doorbrengt. Maar welke garagedeuren houden tocht en kou goed tegen? Dat gaan we je nu vertellen.

Geïsoleerde kanteldeuren

Wil je niet veel geld aan een garagedeur uitgeven? Kies dan voor geïsoleerde kanteldeuren. Dit zijn degelijke garagedeuren die tijdens het openen naar buiten toe openklappen. Kanteldeuren worden ook wel de klassieke garagedeuren genoemd, omdat ze van oudsher standaard op nieuwbouw garages werden toegepast. Een kanteldeur bestaat uit een groot deurblad en is leverbaar in verschillende kleuren. Zo is er altijd wel een model dat bij de uitstraling van je woning past.

Geïsoleerde roldeuren

Roldeuren zijn wat ons betreft de beste garagedeuren die je kunt kiezen als je regelmatig in de garage aan je auto wilt sleutelen. Geïsoleerde roldeuren houden tocht en kou goed buiten de deur. En omdat de deurpanelen tijdens het openen recht boven de garageopening worden gehangen, blijft vrijwel de gehele ruimte in de garage beschikbaar.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren worden standaard geïsoleerd geleverd. Het deurblad is qua uitstraling het beste te vergelijken met die van roldeuren, alleen zijn de panelen bij sectionale deuren breder. De bredere panelen geven een moderne uitstraling aan je woning. Wat dat betreft is dit type garagedeur in veel gevallen de mooiste oplossing.

Het enige nadeel van sectionale garagedeuren, is dat de deurpanelen tijdens het openen onder het plafond worden gehangen. Daardoor heb je niet alle ruimte in de garage tot je beschikking. Maar als je toch al niet van plan was om de ruimte onder het plafond te gebruiken, dan is er eigenlijk geen enkele reden om niet voor een sectionaaldeur te kiezen.

De bediening van je garagedeur

Als je toch bezig bent om je te oriënteren op een nieuwe garagedeur, dan is ons advies om te kiezen voor een elektrisch bedienbare deur. Het grote voordeel hiervan, is dat je je auto niet hoeft uit te stappen om de garagedeur te openen. Met name tijdens slecht weer zul je dit als een groot voordeel ervaren!

Bovendien kun je sommige elektrisch bedienbare garagedeuren in een ventilatiestand zetten. Op die manier kun je het klimaat in de garage in de warme zomermaanden aangenamer maken zonder dat je gelijk het hele deurblad hoeft te openen en de zon volop naar binnen schijnt.

Garagedeuren en veiligheid

Voor autoliefhebbers is een auto een zeer kostbaar bezit. Je wilt het risico op diefstal van je auto zoveel mogelijk beperken. Kies daarom voor een garagedeur met sloten die van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zijn voorzien. Op die manier maak je het inbrekers lastiger om je auto te kunnen stelen. Bovendien kan het keurmerk je een korting opleveren voor je inboedelverzekering. Meer weten over het keurmerk? Klik hier.

Garagedeuren van topmerken zoals Hörmann hebben vaak goede sloten. Bekijk dus ook zeker de deuren van dit merk als je je aan het oriënteren bent.