3 redenen om een RDW check uit te voeren

Autodiscounts

3 redenen om een RDW check uit te voeren

Bij het kopen van een tweedehandse auto doe je allerlei controles. Je kijkt of alles goed werkt onder de motorkap, je neemt het mee op een proefrit en je kijkt er goed naar om te zien of het schade heeft opgelopen. Maar dat is nog lang niet genoeg. Niet elk verkoper is even eerlijk en het is altijd goed om zelf informatie over de auto te winnen. Het beste doe je dit door een kenteken RDW check te doen.
Hier zijn 3 redenen waarom het belangrijk is om een kenteken check te doen:
1. Het schadeverleden Een auto kan meerdere malen schade hebben opgelopen, maar nadat het gerepareerd is kun je dat niet zien. Je kunt een kenteken check doen om achter het hele verleden van de auto te komen. Als de auto veel schade geleden heeft betekent niet meteen dat het een slechte auto is, maar als eigenaar moet je het weten.
2. Tellerfraude Wanneer een auto een hoge kilometerstand heeft, kan de verkoper ervoor kiezen om deze terug te draaien om de koper voor de gek te houden. zorg er dus voor dat je de check doet zodat je precies weet wat de juiste kilometerstand is.
3. Autowaarde Niemand wilt meer geld betalen voor een product dat goedkoper kost. Vooral niet voor een auto. Door een kenteken check te doen kom je precies te weten wat de dagwaarde van de auto is.
Een kenteken check is dus een goede manier om fraude te voorkomen. Voorkom toekomstige problemen door een RDW kenteken check te doen.